Persoanele de vârsta a treia în atenția Bisericii, la Craiova și Bălcești

Biserica „Sfântul Nicolae” – Brândușa din Craiova a derulat ieri cea de-a V-a ediție a Duminicii Familiilor Credincioase. „Ultima duminică din luna octombrie este dedicată acestui eveniment special, în cadrul căruia familiile care au împlinit 25 de ani, și chiar mai mult, de la cununia religioasă sunt chemate la biserică, unde li se oficiază Cununia de Argint. Slujba este un dar al nostru adus acestor familii care sunt modele pentru o lume în care numărul de divorțuri este tot mai mare”, a precizat părintele Gabriel Sorescu, parohul bisericii, după cum informează „Ziarul Lumina”.

Astfel, șase familii au ales ca în această zi din octombrie să participe la slujba Cununiei de Argint, oficiată de slujitorii bisericii, preotul Gabriel Sorescu și arhidiaconul Constantin Safta. Ca semn de apreciere, domnii au primit în dar câte o icoană cu Sfânta Parascheva, ocrotitoarea Bisericii Brândușa, iar doamnele, buchete de flori. Surpriza a venit în acest an de la preșcolarii Grădiniței Voiniceii, coordonați de doamnele director educator Lavinia Cilibiu, educator Nela Stancu și alte colege care au pregătit o diplomă de felicitare pentru bunicii lor.

Tot săptămâna trecută, beneficiarii Căminului pentru persoane vârstnice din Bălcești au primit vizita unui grup de oameni de cultură din Vâlcea însoțiți de pr. Constantin Mănescu de la Parohia Urșani, din Horezu. Manifestarea social-culturală a fost organizată de Asociația Liga Femeilor Creștin Ortodoxe din Râmnicu Vâlcea, Societatea Culturală „Anton Pann” Vâlcea, Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea – Secția Împrumut Carte pentru Adulți, Sala de Lectură, Secția Etnografie și Folclor, Parohia Urșani – Horezu, în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vâlcea.

Comentarii Facebook


Știri recente