Persoane cu dizabilităţi din Alba Iulia au beneficiat de un pelerinaj gratuit la mai multe mănăstiri

Beneficiarii Centrului de zi pentru persoane cu handicap „Sfântul Meletie” din Alba Iulia –– au participat săptămâna aceasta la un pelerinaj la mănăstiri din judeţele Alba şi Cluj.

Persoanele cu dizabilităţi au vizitat șapte dintre cele mai cunoscute mănăstiri din cele două judeţe:

  • „Înălţarea Sfintei Cruci” din Aiud,
  • „Sfântul Ioan Botezătorul”,
  • „Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Rimetea,
  • „Schimbarea la Față” de la Cheile Turzii,
  • „Sfânta Troiţă” din Feleacu,
  • „Acoperământul Maicii Domnului” Florești-Tăuţi
  • „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” de la Dumbrava.

Reprezentanţii Centrului de zi pentru persoane cu handicap „Sfântul Meletie” Alba Iulia au spus că  „porţile deschise ale mănăstirilor ne-a demonstrat încă o dată faptul că nu există obstacole care să ne despartă de mila lui Dumnezeu, că putem păşi cu încredere în Sfintele Lăcașe atâta timp cât râvnim la harul dumnezeiesc”.

„Am fost întâmpinaţi cu prietenie, căldură și ospitalitate de întreaga obște a mănăstirilor. Astfel, împreună, persoanele adulte cu dizabilități, însoțitori și coordonatorul centrului, în număr de 20, am dobândit încredere reciprocă, într-ajutorare, colaborare şi socializare pe tot parcursul acestei călătorii spirituale”, a precizat conducerea instituției.

Centrul Sfântul Meletie” a fost înfiinţat în anul 2008 şi funcţionează în cadrul Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia prin Serviciul Public de Asistenţă Socială.

Acesta are ca scop creşterea şanselor de integrare socială şi profesională a persoanelor cu handicap și oferă gratuit beneficiarilor servicii de orientare profesională, recuperare – ergoterapie şi kinetoterapie, socializare, consiliere psihologică, asistenţă şi consiliere socială.

Foto credit: Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente