Pentru tinerii din Africa, ITO 2018 s-a prelungit în pelerinaj la Mănăstirea Orșova – FOTO

Pentru tinerii care au reprezentat Patriarhia Alexandriei și a Întregii Africi la ITO 2018, vizita în România s-a prelungit. În pelerinajul efectuat după întâlnirea de la Sibiu, tinerii africani au ajuns luni la Mănăstirea Sf. Ana – Orșova de pe malul Dunării.

Tinerii din Africa s-au rugat împreună cu Episcopul Paisie

Vizita a început cu rugăciune. Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Orșova, cu binecuvântarea chiriarhului: Episcopul Nicodim al Severinului și Strehaiei.

PS Paisie la Sfânta Liturghie. ©Monahia Onufria / Mănăstirea Sf. Ana Orșova

Tinerii din Africa au oferit răspunsurile liturgice la slujba oficiată de Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul.

În continuare, după ce au luat masa la mănăstire, oaspeții din Patriarhia Alexandriei au mers împreună cu Episcopul într-o plimbare cu barca pe Dunăre.

Pelerinajul tinerilor africani în România

Participanții africani la ITO 2018 au vizitat mai multe obiective spirituale în aceste zile. Ei au vizitat joi orașul Marii Uniri. Membrii delegației Patriarhiei de pe continentul african au vizitat Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia și au primit binecuvântarea Arhiepiscopului Irineu.

Tinerii africani au vizitat, de asemenea, Mănăstirea Râmeț, iar sâmbătă au participat la hramul Catedralei din Timișoara, închinat Sf. Iosif de la Partoş.

Delegația Patriarhiei Alexandriei și a întregii Africi la ITO 2018 este formată din patru clerici, o maică și 16 mireni, cetățeni ai statelor: Kenya, Uganda, Tanzania, Rwanda, Congo, Burundi și Malawi.

Foto credit: Monahia Ambrozia / Mănăstirea Sf. Ana, Orșova

Comentarii Facebook


Știri recente