17 tineri din Patriarhia Alexandriei au participat la hramul catedralei din Timişoara

Şaptesprezece tineri din Kenya, Uganda, Tanzania, Burundi, Rwanda, Malawi și Congo au participat sâmbătă la Sfânta Liturghie oficiată în catedrala din Timişoara cu prilejul hramului închinat Sf. Iosif de la Partoş, informează site-ul oficial al Eparhiei.

La final, Părintele Mitropolit Ioan a dăruit delegației din Patriarhia Alexandriei o icoană a Maicii Domnului, în semn de prețuire și dragoste frățească.

Alături de Mitropolitul Banatului au slujit: Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, și Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

Omilia a fost rostit de Episcopul Caransebeșului, care a vorbit despre viața Sfântului Iosif cel Nou, un sfânt rugător, care pentru toți credincioșii bănățeni, și nu numai, reprezintă un reper în viața lor spirituală.

Biserica Ortodoxă Română l-a canonizat pe Sfântul Iosif cel nou de la Partoş în anul 1956 şi se face pomenirea lui la 15 septembrie.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Comentarii Facebook


Știri recente