Pentru a 16-a oară toaca și clopotele au răsunat în festivalul de la poalele Munților Făgăraș  

Peste 70 copii din țară și din străinătate au participat marți la Festivalul de toacă și clopote organizat pentru a 16-a oară la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din orașul Victoria de la poalele Munților Făgăraș.

La eveniment a fost prezent Mitropolitul Laurențiu al Ardealului. Ierarhul i-a felicitat pe copii și le-a vorbit despre semnificația celor două obiecte liturgice care au fost în centrul atenției marți, 7 iulie 2019, la Victoria.

„Clopotul care cheamă la rugăciune pe cei vii, care plânge pe cei morți și care potolește văzduhul, simbolizează trâmbițele pe care îngerii, la sfârșitul veacurilor, le vor suna, pentru ca să vină toți la judecată. Și toaca are o semnificație deosebită pentru că nu se lovește întâmplător, sau în mod dezordonat, ci într-o melodie, într-un ritm anume, cu o anumită tehnică”, a subliniat ierarhul.

Copiii au primit la final diplome și premii din partea organizatorilor și au fost binecuvântați de IPS Mitropolit Laurențiu.

Festivalul de la Victoria este organizat încă din 1995, când evenimentul era o manifestare locală pornită din dragostea copiilor din comunitate de a bate toaca. Din 2001, Festivalul a devenit național, iar din 2004, a devenit internațional.


Vezi mai multe detalii despre eveniment pe site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente