Penitenciarul Jilava | Membrii Ascor București au fost pentru o zi alături de persoanele private de libertate

Întrucât Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat anul 2017 drept anul apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului, ASCOR – filiala București a organizat recent activitatea În temniță am fost și ați venit la Mine în memoria celor care au purtat suferinţele cu preţul vieţii ca noi să avem libertate creştină.

Acțiunea a avut loc la Penitenciarul București-Jilava din Comuna Jilava, Județul Ilfov.

În urmă cu câteva săptămâni la Paraclisul Universitar Sf. Nicolae-Ghica s-a organizat o colectă, iar din banii strânși s-au cumpărat flori, cărți de rugăciune, articole de îmbrăcăminte și alimente pentru deținuți. În cadrul acestei acțiuni, tinerii bucureșteni au vizitat o parte din persoanele private de libertate, le-au ascultat povestea și le-au vestit Învierea Domnului prin troparul pascal Hristos a înviat!.

În continuare, studenții și-au îndreptat pașii spre Memorialul – Fortul 13 Jilava, unde au vizitat locurile prin care au trecut zeci de mii de deţinuţi politici şi camerele care au adăpostit cele mai cumplite experimente de reeducare prin tortură şi locuri de exterminare.

Pe toată durata vizitei, participanții au fost însoțiți de părintele Dumitru Beșleagă care slujește la capela Sfântul Ierarh Nicolae din cadrul Penitenciarului. Ghidul însoțitor a prezentat tinerilor locurile de detenție, celularul și locurile de tortură ale întemnițaților din perioada totalitară.

Vizita tinerilor s-a încheiat în capela închisorii, unde părintele a ținut un cuvânt despre ce înseamnă a te pune cu adevărat în slujba aproapelui.

Comentarii Facebook


Știri recente