Pelerini năsăudeni în Brașov și Vâlcea

În jur de 50 de credincioși din localitatea năsăudeană Maieru au fost zilele acestea într-un pelerinaj intitulat „Pe urmele Sfinților Martiri Brâncoveni”, informează „Ziarul Lumina”.

Pelerinii, însoțiți de preoții Dan Cismaș din Maieru, Petru Zinveliu din Cormaia și Lazăr Nechita din Rodna, au vizitat ctitorii ale Sfântului Constantin Brâncoveanu și alte vechi vetre monahale, printre care Mănăstirile Sâmbăta de Sus, județul Brașov, Curtea de Argeș, Govora, Surpatele, Dintr-un lemn, Polovragi, Hurezi, Bistrița, Arnota, Frăsinei, Ostrov, Cozia, Turnu și Cornet, din județul Vâlcea. De asemenea, pelerinii măiereni s-au bucurat de minunatele priveliști de pe Transfăgărășan, Valea Oltului și Cetatea Alba-Iuliei.

Pelerinajul a avut și un scop umanitar. „Urmând îndemnul părintesc al Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, în perioada Postului Adormirii Maicii Domnului, credincioșii din Maieru, cărora li s-au adăugat vecinii din localitatea Cormaia, au făcut o colectă de produse alimentare neperisabile”, a spus parohul Dan Cismaș. Cele aproximativ trei tone de alimente, ce constau în zahăr, ulei, făină, orez, paste făinoase și conserve au fost transportate și oferite Centrului Eparhial din Râmnicu Vâlcea, pentru a fi împărțite persoanelor sinistrate din această parte a țării, a mai precizat pr. Dan Cismaș.

Comentarii Facebook


Știri recente