Pelerini la moaștele sfinților taumaturgi

Românii ortodocși din Europa de Nord vor merge și anul acesta într-un pelerinaj tematic. Dacă anul trecut, atunci când în Patriarhia Română a fost omagiată familia creștină, credincioșii din țările nordice au revenit pentru câteva zile pe meleagurile natale, vizitând mai multe lăcașuri de cult, anul acesta, dedicat Tainei Sfântului Maslu și îngrijirii bolnavilor, credincioșii vor ajunge să se închine la moaștele mai multor sfinți taumaturgi, din Grecia. Pelerinajul se va desfășura în perioada 18-25 iunie.

„Vom organiza un pelerinaj împreună cu preoții și credincioșii noștri pe urmele Sfinților Taumaturgi care au odrăslit, au pătimit, s-au nevoit și apoi s-au proslăvit în aceste străvechi ținuturi creștine și mă refer în mod deosebit la Sfinții Apostoli, la Sfântul Ierarh Spiridon al Trimitundei, la Sfântul Ierarh Nectarie din Eghina, la Sfântul Mucenic Ioan Rusul, la Sfântul Patapie și la toți ceilalți sfinți care ne ajută cu rugăciunile lor și ne întăresc în credință și prin mijlocirile lor Mântuitorul Iisus Hristos, doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, ne vindecă de păcatele și de neputințele noastre”, a declarat pentru TRINITAS PS Părinte Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord.

Deplasarea este organizată de Centrul de pelerinaj „Sfântul Antipa de la Calapodești” al Episcopiei ortodoxe române a Europei de Nord.

Comentarii Facebook


Știri recente