Pelerini italieni în vizită la Patriarhia Română

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în data de 24 iulie 2017 la Reședința Patriarhală un grup de pelerini din localitatea Termoli. Aceștia au fost întâmpinați de PS Timotei Prahoveanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Pelerinii au fost însoțiți de Preasfințitul Părinte Gianfranco De Luca, Episcop romano-catolic de Termoli-Larino și de Părintele Petru Voicu de la Parohia ortodoxă românească din localitate.

La finalul întâlnirii, Patriarhul României a mulțumit ierarhului romano-catolic pentru sprijinul pe care îl oferă comunităților românești. Ne bucurăm că parohiile noastre din Italia sunt ajutate de Biserica Romano-Catolică, în general. Exemplul de la Termoli este unul foarte ilustrativ. Faptul că Preasfințitul Episcop Gianfranco De Luca are o grijă deosebită față de această parohia românească din localitate ne încurajează foarte mult.

Suntem bucuroși că Excelența Sa a primit de mai multe ori în vizită pe PS Timotei Prahoveanul care poartă numele Sfântului Apostol Timotei, a adăugat Preafericirea Sa.


În anul 2015, în apropierea oraşului Termoli a fost inaugurat centrul pastoral catehetic al parohiei românești. Edificiul are ca ocrotitor pe Sfântul Apostol Timotei, ale cărui sfinte moaște se găsesc în localitatea italiană.

© ZL/ Mihnea Păduraru

Comentarii Facebook


Știri recente