Pelerini italieni în vizită la Patriarhia Română

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit luni vizita unui grup de pelerini din Italia condus de Cardinalul Gualtiero Bassetti.

În cadrul întrevederii de la Reşedinţa Patriarhală, Părintele Patriarh Daniel şi-a exprimat aprecierea pentru ajutorul oferit de Biserica Romano-Catolică comunităţilor româneşti din Italia.

„Suntem bucuroşi să vă primim. În această perioadă, la puţin timp după vizita Papei Francisc la Bucureşti această vizită întăreşte acea atmosferă de bucurie pe care a creat-o vizita Sanctităţii Sale la Patriarhia Română şi în toată România”.

„Vă mulţumim în mod deosebit pentru ajutorul pe care Biserica Romano-Catolică şi în special Conferinţa Episcopilor din Italia îl oferă comunităţilor ortodoxe româneşti din Italia”, a spus Patriarhul României.

Credincioșii români din diaspora se bucură de sprijin din partea Bisericii Catolice prin faptul că au pus la dispoziția comunităților românești peste 400 lăcașuri de cult, dintre care 306 numai în Italia.

La rândul său, cardinalul Gualtiero Bassetti a mulțumit pentru primire şi a făcut referire la diaspora românească din Italia care cuprinde aproximativ 1.500.000 de români. El a reamintit cu apreciere de numeroasele românce care „au venit să îngrijească persoanele vârstnice din Italia”.

Eminenţa Sa a evidenţiat activitatea clericilor români din Italia şi, în mod special, pe cea a Episcopului Ortodox Român, Preasfinţitul Părinte Siluan.

Cardinalul Gualtiero Bassete este Arhiepisc de Perugia şi preşedintele conferinţei Episcopale Italiene. Eminența Sa însoțește un grup de credincioși într-un pelerinaj pe urmele vizitei făcute de Papa Francisc în Estul Europei. Săptămâna trecută au vizitat Bulgaria, iar în acestă perioadă se vor afla în România.

Foto credit: Basilica.ro/Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 20 – 26 mai 2024

Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt sărbătoriți cu mare evlavie în lumea ortodoxă, fiind considerați ocrotitorii creștinilor și ai Bisericii. Cu această ocazie, multe biserici din întreaga lume și-au sărbătorit hramul, una dintre ele fiind…