Pelerini din Urziceni în Grecia

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu Episcopul Sloboziei și Călărașilor un grup de pelerini din Urziceni, însoțiți de Părintele Protopop Bogdan-Ionuț Stancu, a mers într-un scurt pelerinaj în Grecia.

Luni, 18 august, s-au aflat în localitatea Nea Makri unde au avut posibilitatea să se închine la moaștele Sfântului Efrem cel Nou. Marți, 19 august, grupul de pelerini a ajuns în Insula Eghina unde a și rămas peste noapte în Mănăstirea Sfântului Nectarie Taumaturgul. A treia zi, miercuri de dimineață, au primit binecuvântarea maicii starețe Teodosia și a părintelui duhovnic Nicolae, întorcându-se acasă și dând slavă lui Dumnezeu pentru tot binele primit în cele trei zile de pelerinaj.

Este știut faptul că din luna septembrie a anului 2013 un fragment din Moaștele Sfântului Nectarie din Eghina se găsește și în Catedrala din Urziceni, dăruită de Înaltpreasfințitul Părinte Efrem, Mitropolitul de Hydra, Spetses și Eghina.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…