Pelerinajul tinerilor la Mănăstirea Nicula

Peste 200 de tineri din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului au participat sâmbăta aceasta la tradiționalul pelerinaj din localitatea Iclod până la Mănăstirea clujeană Nicula. Evenimentul, organizat anual în Postul Sfintelor Paști de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români, filiala Cluj-Napoca, s-a aflat la cea de-a treia ediție.

Potrivit tradiției, pelerinajul a început cu un moment de rugăciune la Catedrala mitropolitană din Cluj. Alături de tineri s-a aflat și Preasfințitul Părinte Episcop-vicar Vasile Someșanul.

„S-a oficiat Sfânta Liturghie la biserica studenților din Hașdeu, după aceea participanții la pelerinaj au venit în catedrală unde am oficiat o rugăciune de binecuvântare a drumului. Pelerinajul se organiza în Sâmbăta lui Lazăr, însă noi anticipăm având în vedere și faptul că avem un drum destul de lung de parcurs pe jos. Pelerinajul are ca scop sporirea nevoinței duhovnicești și prin acest efort fizic. Pelerinajul ne aduce desigur în față momentul liturgic specific acestei perioade, legat de învierea lui Lazăr și de intrarea în Ierusalim a Mântuitorului nostru Iisus Hristos”, a declarat pentru TRINITAS TV PS Părinte Vasile Someșanul.

Pelerinajul se adresează în special tinerilor cu vârsta de minim 14 ani și presupune parcurgerea pe jos a 17 km, din localitatea Iclod la Mănăstirea Nicula, pe durata a aproximativ cinci ore de mers. Totodată, la întoarcere se parcurg pe jos alți 7 km, de la Mănăstirea Nicula până la gara din Gherla.

Pelerinajul s-a încheiat la Mănăstirea Nicula cu participarea la slujba Vecerniei.

Comentarii Facebook


Știri recente