Pelerinaje organizate de Parohia Călimănești I în luna iunie

În luna iunie Parohia Călimănești I din Protopopiatul Râmnicu Vâlcea a organizat două pelerinaje, unul destinat credincioșilor din parohie și unul pentru copiii din Călimănești, informează arhiram.ro

Cel dintâi, de la începutul lunii iunie, a fost organizat împreună cu Centrul de pelerinaj al Sfintei Arhiepiscopii a Râmnicului pentru credincioșii din parohie și nu numai. Aceștia au mers să se închine și să se roage la mănăstirile din nordul țări, pe meleagurile pline de trăire creștinească autentică a Maramureșului.

Cel de-al doilea pelerinaj, sugestiv intitulat „Pelerinajul celor mici”, a fost organizat sâmbătă, 15 iunie 2013, de către Parohia Călimănești I cu sprijinul primăriei orașului și cu colaborarea școlii generale din localitate. La acest pelerinaj au luat parte toți copiii participanți la concursul pe teme religioase organizat în perioada 18-20 mai a.c., împreună cu membrii corului școlii și premianții din fiecare clasă din ciclul gimnazial.

Copiii însoțiți de Părintele Ilie Ceapa, preot slujitor la biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” împreună cu profesorul de religie de la Școala „Șerban Vodă Cantacuzino”, dl. Nicolae Niță și alte cadre didactice au vizitat sfintele mănăstiri Hurezi, Bistrița, Dintr-un Lemn și Govora. În timpul călătoriei li s-a asigurat acestor mici pelerini de către parohie cu sprijinul unor creștini un pachețel de mâncare și la prânz o masă caldă.

Comentarii Facebook


Știri recente