Pelerinaj pentru tineri din Câmpina, câştigători în proiectul catehetic „Biserica și școala din sufletul meu”

Cu ajutorul financiar acordat din partea mai multor parohii din cadrul Protoieriei Câmpina, în ziua de 06 iunie 2016, la inițiativa și sub coordonarea Părintelui Ștefan Marian, responsabil cu activitățile catehetice, participanții câștigători la proiectul catehetic Biserica și școala din sufletul meu din cadrul Protoieriei Câmpina au efectuat un pelerinaj gratuit.

Pelerinajul a fost realizat prin Agenția de pelerinaje a Patriarhiei Române, Basilica Travel, și a avut ca obiective mănăstirile: Dealu din apropierea municipiului Târgoviște; Nămăiești, mănăstire rupestră din județul Argeș; Negru Vodă din orașul Câmpulung și frumoasa mănăstire voievodală de la Curtea de Argeș. Pe lângă rugăciunile și cântările pascale intonate în lăcașurile de cult de cei 55 de copii și tineri participanți la acest proiect, au fost vizitate și muzeele acestor mănăstiri și frumoasa colecție de costume populare din cadrul complexului monahal de la Nămăiești.

„Acest pelerinaj gratuit a avut în vedere răsplata tuturor celor care s-au implicat în proiectul catehetic și care au avut rezultate deosebite. Astfel, au participat câștigătorii locului I pe faza eparhială de la Colegiul Nicolae Grigorescu din Câmpina, în colaborare cu Parohia SfântaTreime – Câmpina și care au fost îndrumați în acest pelerinaj de dna. prof. Dana Ștefan și de dna. prof. Elisabeta Milea. Totodată, sub coordonarea Părintelui Răzvan George Topală, au participat în acest pelerinaj și copiii premiați cu locul al II-lea la nivel de Protoierie, copii ce fac parte din Parohia Teșila I, Valea Doftanei în colaborare cu Liceul Tehnologic Carol I. Tinerii Parohiei Adormirea Maicii Domnului din Breaza, în colaborare cu Liceul Teoretic Aurel Vlaicu – Breaza, au obținut locul al III-lea la etapa din cadrul Protoieriei şi astfel au participat şi ei în acest pelerinaj sub coordonarea familiei preot Gheorghe Gîță și a dnei. prof. Maricica Gîță”, a relatat părintele Răzvan George Topală.

Comentarii Facebook


Știri recente