Pelerinaj pentru „misionarii“ de la Şcoala „George Voevidca“

Elevii din grupul catehetic de la Şcoala numărul 2 „George Voevidca“ din Câmpulung Moldovenesc, precum şi tinerii de la Centrul de plasament „Visătorii“ din localitatea Fundu Moldovei, judeţul Suceava, au mers sâmbătă, 14 martie 2015, în pelerinaj la câteva mănăstiri şi obiective turistice din Bucovina, potrivit mmb.ro.

Periplul a fost o răsplată pentru şcolarii câmpulungeni, pentru implicarea în activităţile catehetice şi misionare îndreptate spre persoanele aflate în nevoi. Primul popas a fost la Mănăstirea Moldoviţa, unde şapte copii s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Mântuitorului Hristos în cadrul Sfintei Liturghii. În continuare, s-a mers la mănăstirile Suceviţa şi Putna, precum şi la Grădina Zoologică din Rădăuţi. „Unii copii de la Centrul «Visătorii» au mers pentru prima dată într-un pelerinaj, fiind încântaţi de tot ceea ce au primit“, a spus părintele Constantin Norocel, slujitor la Biserica „Naşterea Maicii Domnului“ – Capu Satului din Câmpulung Moldovenesc. Pelerinajul a fost dedicat Anului omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii astăzi, fiind iniţiat de prof. de religie Marcela Norocel de la Şcoala „George Voevidca“ şi de preotul Constantin Norocel. De asemenea, copiii au fost însoţiţi de părintele Ilie Macar, preşedintele Asociaţiei Frăţiei Ortodoxe „Sfinţii Apostoli Andrei şi Filip“. „Am remarcat cât de utilă este ora de religie pentru copii, ei beneficiind de suport didactic. Ei au învaţat să fie misionari alături de alţi tineri de vârsta lor, ajungând la Căminul de Bătrâni «Sfântul Ioan cel Nou» din Suceava pentru a oferi daruri persoanelor îngrijite în acest aşezământ, ca o încununare a voluntariatului, dar şi ca o bucurie de a fi milostivi. Tinerii de la Centrul «Visătorii», reprezentat de directorul Graţiela Tonegari, au răspuns cu dragoste chemării noastre, pentru ca activitatea misionară să fie derulată în bune condiţii“, a subliniat părintele Norocel. De pelerinajul la mănăstiri s-a bucurat şi Sebastian Crăciun, un copil din Câmpulung Moldovenesc diagnosticat cu tetrapareză spastică, care a suferit câteva intervenţii chirurgicale până în prezent. Proiectul misionar-filantropic al elevilor de la Şcoala „George Voevidca“, coordonaţi de prof. Marcela Norocel şi de pr. Constantin Norocel, va continua la centrul din Fundu Moldovei. În acelaşi timp, vor fi ajutaţi copii care suferă, dar şi persoanele aflate în necaz.

Comentarii Facebook


Știri recente

În imagini: Hirotonie la Mănăstirea Radu Vodă

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Radu Vodă din București, sâmbătă, 23 ianuarie 2021. În cadrul slujbei, diaconul Adrian Stolnicu a fost hirotonit preot pe seama…