Pelerinaj pe urmele Sfinților Martiri Brâncoveni

În jur de 50 de credincioși din localitatea năsăudeană Maieru au fost zilele acestea într-un pelerinaj pe urmele Sfinților Martiri Brâncoveni.

Pelerinii, însoțiți de preoții Dan Cismaș din Maieru, Petru Zinveliu din Cormaia și Lazăr Nechita din Rodna, au vizitat ctitorii ale Sfântului Constantin Brâncoveanu, dar și alte vechi vetre monahale, printre care Mănăstirile Sâmbăta de Sus, Curtea de Argeș, Govora, Surpatele, Dintr-un lemn, Polovragi, Hurezi, Bistrița, Arnota, Frăsinei, Ostrov, Cozia, Turnu și Cornet. De asemenea, pelerinii măiereni s-au bucurat de minunatele priveliști de pe Transfăgărășan, Valea Oltului și Cetatea Alba-Iuliei.

Pelerinajul a avut și un scop umanitar, a declarat Părintele paroh Dan Cismaș, potrivit Radio Renașterea. Urmând îndemnul părintesc al Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, în perioada Postului „Adormirii Maicii Domnului” credincioșii din Maieru, cărora li s-au adăugat vecinii din localitatea Cormaia, au făcut o colectă de produse alimentare neperisabile.

Cele aproximativ 3 tone de alimente, ce constau în zahăr, ulei, făină, orez, paste făinoase și conserve au fost transportate și predate Centrului Eparhial din Râmnicu Vâlcea, pentru a fi împărțite persoanelor sinistrate din această parte a țării.

Comentarii Facebook


Știri recente