Pelerinaj la Trondheim – Norvegia, organizat de Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord

Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord organizează, începând de ieri, 27 iulie 2012, un pelerinaj dedicat Sfântului rege Ulav, în orașul norvegian Trondheim.

Pelerinajul se desfășoară până pe 30 iulie și are în centru ziua de duminică, atunci când este sărbătorit creștinătorul Norvegiei.

Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord: ‘Vom organiza acest tradițional pelerinaj pe urmele Sfântului Ulav, creștinătorul Norvegiei. Mai întâi, vom ajunge în vechea biserică de piatră din localitatea Stiklestad de lângă Trondheim unde ne vom închinat la icoana bizantină a Sfântului Ulav, icoană dăruită de Preafericitul nostru Părinte Patriarh Daniel în anul 2003 când a participat ca Mitropolit al Moldovei și Bucovinei la lucrările organizate la Trondheim de Conferința Bisericilor Europene. De asemenea, vom săvârși Sfânta Liturghia în orașul Trondheim în biserica care găzduiește cele două parohii ortodoxe, cea română și cea rusă, Sfântul Ulav fiind patronul celor două parohii’.

Comentarii Facebook


Știri recente