Pelerinaj la racla Sfintei Parascheva

Credincioșii din Iași, dar și din alte zone ale țării vin în aceste zile la Catedrala mitropolitană din Iași pentru a se închina la racla Sfintei Cuvioase Parascheva. Astăzi încep manifestările dedicate Ocrotitoarei Moldovei.

Sfânta Cuvioasă Parascheva va fi cinstită pe 14 octombrie de pelerinii veniți din toate colțurile țării. Numeroși ieșeni au venit ieri la Catedrala mitropolitană din Iași pentru a participa la Sfânta Liturghie și la Acatistul Sfintei Parascheva. Așa cum obișnuiesc de câțiva ani, locuitorii Iașului sunt primii pelerini care își îndreaptă pașii spre catedrală pentru a se închina la racla celei care ocrotește Moldova de peste 370 de ani.

„Am venit împreună cu familia la catedrală pentru a săruta sfintele moaște ale Sfintei Parascheva. Ne-am gândit să venim mai devreme pentru a da astfel prilejul miilor de oameni să se închine Sfintei. Cu toții ne-am rugat pentru sănătate, pentru pace în lume și în țară. Am nădejde că Sfânta Parascheva duce rugăciunile noastre înaintea lui Dumnezeu. Este nevoie de multă rugăciune mai ales în aceste zile când Iașul este locul în care se adună mulți oameni din toată țara. În ziua hramului voi veni din nou la catedrală pentru a participa la Sfânta Liturghie”, a spus Marcela Burlacu din Iași.

În jurul Catedralei mitropolitane din Iași s-au făcut ieri pregătiri pentru marele praznic ce va aduna mii de români din țară și străinătate, informează „Ziarul Lumina”.

În această dimineață va începe programul dedicat sărbătorii Sfintei Parscheva. În Catedrala mitropolitană din Iași se va sluji de la ora 7:30 Miezonoptica, Utrenia și Sfânta Liturghie, urmând ca la ora 13:00 să aibă loc întâmpinarea icoanei Prodromița, care va fi adusă de de la paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului din București. La ora 16:00 se va sluji Ceasul al IX-lea și Vecernia, iar la ora 19:00 va fi întâmpinată racla în care se află moaștele Sfântului Simeon din Muntele Minunat, care vor fi aduse de la Mănăstirea Neamț. Moaștele Sfintei Parascheva vor fi scoase în procesiune din Catedrala mitropolitană din Iași mâine, 11 octombrie 2013, la ora 6:30. Mâine, de la ora 19:30, va avea loc Pelerinajul „Calea Sfinților”. Luni, 14 octombrie 2013, Sfânta Liturghie prilejuită de hramul Sfintei Parascheva va fi oficiată de un sobor de ierarhi din țară și străinătate pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, lângă Catedrala mitropolitană din Iași. Programul liturgic dedicat hramului Catedralei mitropolitane din Iași se va încheia marți, 15 octombrie 2013.

Comentarii Facebook


Știri recente