Pelerinaj în Parohia Ariceștii Zeletin, Prahova

Credincioșii din parohia prahoveană Ariceștii Zeletin, Protoieria Vălenii de Munte, au avut prilejul ca în perioada 12-14 octombrie 2013 să se închine și să se roage la moaștele ocrotitorului parohiei lor, Sfântul Ierarh Nicolae, dar și la moaștele Sfinților prunci uciși din porunca lui Irod, informează Ziarul Lumina.

Odoarele sfinte, așezate spre cinstire în Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” a Parohiei Ariceștii Zeletin, județul Prahova, au fost aduse, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, de la Parohia „Sfântul Nicolae” – Militari, Protopopiatul I Capitală. „În prima zi a pelerinajului, sâmbătă, 12 octombrie, moaștele Sfântului Ierarh Nicolae și ale Sfinților prunci uciși din porunca lui Irod, aduse de părintele Visarion Alexa, parohul bisericii bucureștene, și de părintele protoiereu Florin Boțârcă al Protopopiatului Vălenii de Munte, au fost întâmpinate la intrarea în localitatea Ariceștii Zeletin de către un sobor de preoți și numeroși credincioși. Apoi s-a mers în procesiune aproximativ 1 km spre biserica parohiei noastre, făcându-se patru opriri pentru rostirea ecteniilor și rugăciunilor. La biserică, cinstitele moaște au fost așezate într-un baldachin spre închinarea credincioșilor, iar în lăcașul de cult au fost săvârșite Vecernia cu Litia și Acatistul Sfântului Ierarh Nicolae”, a precizat părintele Dan Petre, parohul Bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” a Parohiei Ariceștii Zeletin.

Programul liturgic a continuat duminică dimineață cu săvârșirea Utreniei, a Sfintei Liturghii și a Acatistului Sfântului Ierarh Nicolae, iar seara, cu slujba Privegherii de către un sobor de cinci preoți. Ieri, 14 octombrie, au fost oficiate Ceasurile și Sfânta Liturghie, iar după-amiază, înainte de a fi duse sfintele moaște în București, în semn de mulțumire pentru ajutorul și binecuvântarea Sfântului Ierarh Nicolae, a fost săvârșit Acatistul. „Am dorit să aduc spre cinstire aceste sfinte moaște pentru a-i întări și mângâia duhovnicește pe enoriașii parohiei, întrucât mulți dintre ei sunt săraci și bătrâni și nu au posibilitatea fizică și financiară de a ajunge să se închine și să se roage la sfinte moaște. De asemenea, în parohie fiind și localnici de alte confesiuni, am vrut să mărturisim dreapta credință și să arătăm care este frumusețea Ortodoxiei”, a mai spus părintele paroh Dan Petre.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…