Pelerinaj în orașul Buftea

Sute de oameni au participat sâmbătă, 20 aprilie 2013, în orașul Buftea, la o procesiune cu sfintele moaște.

Pelerinajul a fost organizat de Protopopiatul Ilfov Nord al Arhiepiscopiei Bucureștilor, racla cu cinstitele odoare fiind adusă de la Parohia „Sfântul Vasile” – Victoria din Capitală.

Cu această ocazie, Părintele Arhim. Veniamin Goreanu, Consilier al Sectorului Administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a spus: „Este o mare mângâiere pentru noi, cei care am avut astăzi bucuria și prilejul de a ne afla în acest pelerinaj și de a petrece duhovnicește înălțându-ne mintea către Dumnezeu, către Fiul Său, Care S-a răstignit pe ea ca să ne răscumpere din păcate și să ne readucă la starea cea dintâi. Noi ne bucurăm pentru că Dumnezeu a rânduit și a îngăduit ca astăzi să fim împreună la acest pelerinaj și mai ales să avem posibilitatea, ca și toți cei din primele secole, după secolul al IV-lea, care au făcut pelerinaje foarte lungi ca să se închine Sfintei Cruci, să ne închinăm și să cerem ajutorul lui Dumnezeu”.

Moaștele au fost aduse la Biserica „Sfânta Muceniță Varvara” – Atârnați I, pelerinajul fiind organizat pe străzile orașului Buftea.

„Este un eveniment foarte important pentru comunitatea din Buftea, unde preoții se străduiesc să întărească credința drept măritorilor creștini să lupte împotriva fenomenului sectar în această perioadă secularizată. Împreună cu toți preoții din Protopopiatul Ilfov Nord ne-am organizat la începutul pelerinajului într-o frumoasă procesiune și am însoțit sfânta raclă cu Lemnul Sfintei Cruci împreună cu credincioși din orașul Buftea. La organizarea acestui eveniment ne-au fost alături autoritățile locale”, a declarat pentru TRINITAS TV Părintele Mihail Burcea, Protopopul Protopopiatul Ilfov Nord.

La Pelerinaj au participat foarte mulți oameni din Buftea și din împrejurimi. Alături de credincioși și preoți s-au aflat și măicuțe de la Mănăstirile Țigănești și Pasărea.

Comentarii Facebook


Știri recente