Pelerinaj de Florii în București

Mii de credincioși au participat astăzi, 27 martie, în Capitală la pelerinajul de Florii închinat Intrării Domnului în Ierusalim. Manifestările au început la ora 15:00 cu slujba Vecerniei oficiată la Biserica Mănăstirii bucureștene „Radu Vodă”, după care la orele 16:15 a urmat procesiunea de Florii la care au participat peste 600 de preoți ai celor trei Protoierii din București și ai celor două din județul Ilfov, conduși de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Aceștia împreună cu mii de pelerini cu ramuri de stâlpări în mâini au plecat apoi în procesiune spre Catedrala Patriarhală, trecând pe la Biserica – Paraclis patriarhal „Sfântul Spiridon Nou” și pe la Biserica „Sfânta Ecaterina”, paraclisul Facultății de Teologie Ortodoxă din București. Pelerinii au ajuns la Catedrala Patriarhală în jurul orelor 17:15 fiind întâmpinați de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, alături de care s-au aflat Preasfințitul Mihail, Episcopul Australiei și Noii Zeelande, Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, Episcop Vicar Patriarhal și Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul, Episcop Vicar Patriarhal, alături de slujitorii Catedralei Patriarhale.

Patriarhul României le-a vorbit miilor de credincioși veniți pe Dealul Mitropoliei, din fața Reședinței Patriarhale, despre importanța și sensul pelerinajului creștin: „Pelerinajul este o călătorie sfântă cu scop sfânt. Nu este o călătorie de plimbare, nu este un turism de curiozitate, nu este un exercițiu de mișcare fizică pentru o circulație mai bună a sângelui și nici o simplă aerisire de promenadă. Pelerinajul de Florii este o călătorie cu scop de căutare a sfințeniei. Pelerinajul are totdeauna ca scop căutarea sfințeniei din locurile sfinte, biblice”.

De asemenea Preafericirea Sa a subliniat faptul că pelerinajul este o mărturisire a credinței: „Iată pelerinajul nostru de Florii este o mărturisire în comun a credinței nu doar în interiorul bisericii, în interiorul zidurilor, ci și în lume, în societate. Noi nu ascundem credința sub obroc pentru că ea este lumina vieții, noi nu o impunem nimănui, dar o propunem în mod solemn și luminos ca bucurie din bucuria lui Hristos cel Înviat din morți.”

Pelerinajul s-a încheiat în jurul orelor 18:00.

La pelerinajul de Florii din București au participat credincioși din cele trei protoierii ale Capitalei și cele două ale județului Ilfov, dar și pelerini veniți din diverse colțuri ale țării.

Acesta este al treilea an în care este organizat Pelerinajul de Florii în București.

Comentarii Facebook


Știri recente