Patru preoți din Arhiepiscopia Craiovei au fost hirotesiți duhovnici

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a hirotesit întru duhovnic patru preoți din cuprinsul Arhiepiscopiei Craiovei, informează „Ziarul Lumina”.

Slujba a avut loc în Paraclisul mitropolitan „Toți Sfinții” din curtea Centrului eparhial din Craiova, ieri dimineață. La final, IPS Părinte Mitropolit i-a îndemnat pe cei patru slujitori să fie cu luare aminte la toate apăsările credincioșilor și să ofere povețe folositoare de suflet. „Oamenii vin să se spovedească pentru că simt nevoia apropierii de Dumnezeu, căutând să acopere golul din sufletul său. Mărturisirea este așadar o consfătuire, întrucât preotul stă de vorbă cu credinciosul, acesta își mărturisește păcatele, primind mai apoi iertare și tămăduire. Voi înșivă trebuie să aveți duhovnici pentru a vă curăți de zgura păcatului, pentru a fi călăuziți și învățați cum să îi sfătuiți la rândul vostru pe alții. În misiunea voastră aveți nevoie de permanentă rugăciune. Trebuie să vă rugați și să vă faceți întotdeauna canonul și pravila rânduită. Fără această întărire duhovnicească, în viața voastră poate pătrunde rutina și înstrăinarea de prezența Duhului Sfânt. Cel care nu se roagă nu mai are bucuria de a sluji. Mare primejdie sufletească este înstrăinarea de cele sfinte! Așadar, duhovnicia pe care ați primit-o nu este altceva decât un început bun, o determinare, o pornire înainte cu toată nădejdea în ajutorul lui Dumnezeu”, a spus IPS Părinte Irineu.

Preoții care au primit taina duhovniciei sub omoforul Mitropolitului Olteniei au pornit de curând în misiunea pastorală. Astfel, pr. Remus Aricu, de la Parohia Călărași – Dolj, pr. Robert Țintă, de la Parohia Rovinari I – Gorj, pr. Nicușor Tudor din Parohia „Sfântul Nicolae” – Calafat și pr. Ionuț Pădureanu de la Preajba de Gorj au primit fiecare câte un Molitfelnic și o Sfântă Cruce pentru a le fi de folos în slujirea pastorală.

Comentarii Facebook


Știri recente