Patriarhul Serbiei a sfințit o biserică în Botswana

Patriarhul Serbiei a sfinţit sâmbătă, 27 octombrie 2018, o biserică închinată primului arhiepiscop sârb, Sfântul Sava, construită în capitala Botswanei, Gaborone, informează Biserica Ortodoxă a Serbiei.

Evenimentul a făcut parte din programul vizitei oficiate de Conducătorul Bisericii Ortodoxe Sârbe în Republica Africii de Sud şi Botswana, care se desfășoară în 24 octombrie – 4 noiembrie 2018.

Alături de Patriarhul Serbiei, la slujba de sfințire și la liturghie au slujit Mitropolitul Ghenadie de Gaborone şi Botswana – Patriarhia Alexandriei, Preasfinţitul Părinte Iovan de Sumadija – Patriarhia Serbiei, preoţi şi diaconi.

Pe lângă numeroși credincioși sârbi, la eveniment au participat: Božin Nikolić, Ambasadorul Serbiei în Africa de Sud, Viktor Sibilov, Ambasadorul Rusiei în Africa de Sud, Sasha Mart, Consulul Serbiei la Pretoria.

Primul obiectiv vizitat de Preafericitul Părinte Irineu, după ce a aterizat în Johannesburg, a fost Biserica Sf. Apostol Toma din oraș.

El a fost întâmpinat de Arhiepiscopul Damaschin de Johannesburg și Pretoria și de membri ai comunității sârbe din oraș.

În data de 4 noiembrie Preafericitul Părinte Irineu va prezida slujba prilejuită de aniversare a 40 de ani de la construirea Bisericii Sf. Toma.

Foto credit: Biserica Serbiei

Comentarii Facebook


Știri recente