Patriarhul Rusiei se va întâlni vineri cu Patriarhul Ecumenic

Preafericitul Părinte Kirill, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, se va întâlni vineri, 31 august 2018, cu Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic.

Potrivit comunicatului Patriarhiei Ecumenice transmis Agenției de știri Basilica, Patriarhul Kirill va vizita sediul Patriarhiei Ecumenice „ca urmare a dorinței personale”:

„Cu bucurie anunțăm că în data de 31 august a.c. Preafericitul Părinte Kirill, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, ca urmare a dorinței personale, va vizita sediul Patriarhiei Ecumenice cu o delegație însoțitoare, unde va purta discuții cu Sanctitatea Sa și cu responsabili ai Bisericii Mame pe teme de interes bilateral”, se menționează în comunicat.

Subiectul principal de pe agenda întâlnirii va fi problema autocefaliei Ucrainei, notează site-ul oficial al Patriarhiei Ecumenice.

Cei doi Patriarhi s-au întâlnit ultima dată în 2016 la sinaxa premergătoare Sfântului și Marelui Sinod în Elveția.

Foto credit: Panorthodox SYNOD / Facebook

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Ignatie: „Hristos tăcea, pe Cruce”

În predica rostită marți la o sfințire de biserică, Episcopul Hușilor a subliniat diferența de atitudine care era pe Golgota între oamenii batjocoritori și Hristos care tăcea și primea totul cu dragoste. Ierarhul a constatat…