Patriarhul României și Patriarhul Ierusalimului au ajuns la Alba Iulia pentru ceremoniile de Ziua Națională

Patriarhul României și Patriarhul Ierusalimului au ajuns vineri seară la Alba Iulia pentru a participa sâmbătă, 1 Decembrie 2018, la ceremoniile de Ziua Națională.

Cei doi patriarhi au fost întâmpinați la Catedrala Reîntregirii de Arhiepiscopul Irineu al Alba Iuliei, de mai mulți ierarhi români și de numeroși credincioși.

La primire a fost oficiat un Polihroniu. Ceremonia de primire a fost transmisă live de Trinitas TV și poate fi urmărită aici.

La finalul slujbei, a luat cuvântul Arhiepiscopul Irineu care le-a urat bun venit tuturor oaspeților. Părintele Arhiepiscop a spus că „inimile românilor freamătă de bucurie” întrucât „se împlinește un secol de la făurirea României Mari”.

Înaltpreasfinția Sa a adăugat că prezența celor doi patriarhi la Alba Iulia „sporește farmecul spiritual al acestei sărbători”.

Ierarhul a apreciat, de asemenea, faptul că Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a adus „cel mai mare și cel mai concret omagiu unității de credință și de neam” prin construirea Catedralei Naționale, al cărei hram a fost serbat pentru prima dată vineri.

În continuare, Preafericitul Părinte Teofil a apreciat primirea călduroasă și a spus că se bucură să participe atât la sărbătoarea Sf. Ap. Andrei, Ocrotitorul României, cât și la Ziua Națională în anul Centenarului Marii Uniri.

Cei doi patriarhi vor participa sâmbătă în jurul orei 10:00 la slujba de Te Deum oficiată în fața Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia.

Vor urma mai multe momente solemne ce vor marca împlinirea unui secol de la Marea Unire, ceremonii militare și religioase, dezvelirea unor plăci comemorative și monumente.

La Alba Iulia va fi prezent de Ziua Națională și Președintele României, Klaus Iohannis.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente