Patriarhul României i-a premiat pe câştigătorii concursului „Unirea: libertate şi unitate”

Premiere concurs

Patruzeci şi doi de copii şi coordonatorii lor au fost premiaţi luni de Părintele Patriarh Daniel la hramul Catedralei Patriarhale.

Ei sunt câştigătorii concursului Naţional Cultural-Artistic Unirea: libertate şi unitate organizat de Biroul de catehizare a tineretului din cadrul Sectorului teologic-educaţional al Administraţiei Patriarhale.

Festivitatea de premiere a avut loc imediat după Sfânta Liturghie, în altarul de vară al Catedralei Patriarhale.

Premierea câştigătorilor concursului Unirea: libertate şi unitate. Foto credit: Mircea Popa/ZL

La nivel național a fost premiată echipa şi proiectul care a obținut Premiul I pe judeţ.

Concursul a avut trei secţiuni: literară, artistică şi multimedia.

Fiecare echipă înscrisă în concurs a alcătuit un proiect cultural-artistic cu tematica anului omagial.

Echipele au fost alcătuite din copiii din grupa de cateheză, preotul îndrumător, profesorul de religie sau de altă disciplină.

„Unirea: libertate şi unitate”

Concursul a evidenţiat importanţa libertăţii câştigate prin viaţa in Hristos, a tradiţiei şi a portului popular, precum şi unitatea de credinţă şi de neam în ţara noastră, in contextul unor tendinţe puternice de diluare şi relativizare a ei.

Pentru a încuraja colaborarea dintre profesorul de Religie sau de altă disciplină şi preot, concursul a fost introdus în Lista olimpiadelor şi concursurilor şcolare aprobate de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Competiţia a avut ca scop cultivarea dragosteei faţă de ţară, de Biserică şi de a-i educa pe copii in sensul respectării valorilor tradiţionale şi a afirmării propriei identităţi religioase, culturale şi naţionale.

Foto credit: Mihnea Păduraru/ZL

Comentarii Facebook


Știri recente