Patriarhul Daniel a oficiat Liturghia de Hramul istoric al Catedralei Patriarhale (VIDEO)

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a oficiat luni Sfânta Liturghie în Altarul de vară al Catedralei Patriarhale cu prilejul hramului istoric al lăcașului de cult aflat pe Colina Bucuriei.

Catedrala Patriarhala
Hramul istoric al Catedralei Patriarhale 2018. Foto: Mircea Popa / ZL

Numeroși credincioși se află pe Dealul Patriarhiei pentru a se ruga Sfinților Împărați Constantin și Elena. Aceștia au prilejul de a aduce cinstire atât moaștelor ocrotitorilor Catedralei, cât și ale Sf. Dimitrie cel Nou, dar și ale Sf. Nectarie.

Sfânta Liturghie de la Catedrala Patriarhală din București. Sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena este hramul istoric al Catedralei. #LIVE #21mai

Publicată de TRINITAS TV pe 20 Mai 2018

Împreună cu Patriarhul au slujit: Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii,  Preasfințiții Părinți Varlaam Ploieşteanul și Ieronim Sinaitul, Episcopi vicari patriarhali, și Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

În predica rostită, Patriarhul a evocat activitatea benefică a Sfinților Împărați Întocmai cu Apostolii pentru Biserica lui Hristos. Preafericirea Sa a recomandat-o pe Sfânta Împărăteasă Elena drept „model de mamă educatoare”.

La finalul slujbei a avut loc premierea câștigătorilor concursului „Unirea: Libertate și Unitate”.

Ctitorită în secolul al XVII-lea, de Șerban Cantacuzino, Catedrala Patriarhală din București a primit în dar, în anul 2002, din partea Bisericii Ortodoxe a Ciprului, fragmente din moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena, aflate la Mănăstirea Kikkos din Cipru.

Foto credit: Mihnea Păduraru și Mircea Popa / ZL

Comentarii Facebook


Știri recente