Patriarhul României apreciază şi încurajează activităţile de voluntariat

La finalul Sfintei Liturghii oficiată duminică, 03 aprilie 2016, la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a subliniat importanţa voluntariatului în ajutorarea aproapelui.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române şi-a exprimat recunoştinţa faţă de părinţii slujitori şi faţă de credincioşii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului evidenţiind în special activitatea misionară a grupului de voluntari pe care îi coordonează părintele Arhim. Ciprian Grădinaru în cadrul celor două campanii: „Donează Sânge! Salvează o viaţă!” şi „Sănătate pentru sate”.

Patriarhul României a precizat că numărul donatorilor este în creştere şi a subliniat  că  aceste persoane care donează constant sânge au conştinţa dăruirii de sine pentru binele altora. De asemenea, a mai arătat că această campanie aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, „Donează Sânge! Salvează o viaţă!” este recomandat a se extinde la nivel naţional.

Campania „Sănătate pentru sate” este foarte necesară pentru sănătatea populaţiei, a mai mărturisit Preafericirea Sa, evidenţiind în acelaşi timp faptul că lucrarea deosebit de importantă, nobilă, a medicilor voluntari care frecventează slujbele de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului este o lucrare de mare necesitate.

„Această campanie Sănătate pentru sate care se desfăşoară ca urmare a protocolului de cooperare între Ministerul Sănătăţii şi Patriarhia Română este o prelungire a Liturghiei, o liturghie a sănătăţii, o liturghie a ajutorării aproapelui, o prelungire a slujbelor din acest Paraclis al Catedralei Mântuirii Neamului”, a spus Patriarhul României.

Totodată, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a anunţat că prin intermediul unor sponsori a fost donată aparatură medicală de înaltă clasă pentru Spitalul de Urgenţă Grigore Alexandrescu din Bucureşti, iar pentru folosul campaniei „Sănătate pentru sate” au fost dăruite un microbuz cu 8 locuri şi un vehicul tip ambulanţă.

 

Comentarii Facebook


Știri recente