Patriarhul Neofit în Duminica Ortodoxiei: Suntem chemați să apărăm și să propovăduim Evanghelia lui Hristos!

Preafericitul Părinte Neofit, Patriarhul Bulgariei, a condus Sfânta Liturghie oficiată în Duminica Ortodoxiei la Catedrala Sfântul Alexandru Nevski din Sofia. Împreună cu Preafericirea Sa au coliturghisit:

  • Episcopul Gherasim de Melnik;
  • Episcopul Constantin de Marcianopolis;
  • Episcopul Grigorie de Branicevo.

La eveniment a fost prezent și reprezentantul Patriarhiei Române în Bulgaria, Pr. Neluțu Oprea.

În cuvântul rostit cu prilejul Sărbătorii Ortodoxiei, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Bulgare a vorbit despre eforturile, răbdarea și sacrificiile Părinților Bisericii pentru a păstra dreapta credință. Patriarhul Neofit a spus că prin sfintele icoane Biserica se afirmă adevărul întrupării Fiului lui Dumnezeu.

Potrivit site-ului oficial al patriarhiei, Preafericitul Părinte Neofit și-a exprimat regretul că trăim vremuri dominate de necredință, incertitudine și de lipsa experienței duhovnicești.

În aceste vremuri, a spus Patriarhul bulgar în cadrul predicii rostite în data de 5 martie, suntem chemați să apărăm și să propovăduim Evanghelia lui Hristos. Suntem chemați să depunem mai mult efort și mai multă rugăciune pentru credința ortodoxă cea mântuitoare.

În încheiere, Patriarhul Neofit a invitat credincioșii să se responsabilizeze în mărturisirea credinței în fiecare zi, ca fii ai lui Dumnezeu și credincioși propovăduitori ai voii Sale sfinte.

În aceeași zi au fost pomeniți toți creștinii care au apărat adevărul de credință în decursul veacurilor.

Comentarii Facebook


Știri recente