Patriarhul Kirill va vizita Albania pentru prima dată la sfârșitul lunii aprilie

Patriarhul Kirill și Arhiepiscopul Anastasie

Preafericitul Părinte Kirill, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, va vizita Albania pentru prima dată la sfârșitul lunii aprilie și va coliturghisi împreună cu Preafericitul Părinte Anastasie, Arhiepiscopul Albaniei, transmite RIA Novosti citat de Orthochristian.

Cei doi Primați ortodocși se cunosc de peste 50 de ani și au păstrat legături frățești în decursul timpului.

În timpul vizitei oficiale, Patriarhul Rusiei se va întâlni cu Președintele Republicii Albania, Ilir Meta.

Patriarhul Kirill și-a anunțat vizita în Albania în timpul recepției pascale de marți de la Ministerul Afacerilor Externe. Vizita irenică va avea loc în perioada 28-30 aprilie 2018.

„Aceasta este o nouă vizită de pe lista de vizite a Întâistătătorului Bisericii Ruse în Biserici Locale surori de la alegerea sa la scaunul patriarhal”, a explicat pentru RIA Pr. Alexandr Volkov, reprezentantul serviciului de presă al Patriarhiei Moscovei.

Anul trecut, Patriarhul Kirill a vizitat România, unde a coliturghisit cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, Arhiepiscopul Anastasie al Albaniei și Mitropolitul Rastislav al Cehiei și Slovaciei, cu prilejul sărbătorii Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor.

Patriarhul Kirill a slujit ultima dată cu Arhiepiscopul Anastasie alături de alți Întâistătători de Biserici Ortodoxe Autocefale în data de 4 decembrie 2017 la Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova.

Cu această ocazie a fost aniversat centenarul întronizării Sfântului Tihon ca întâi patriarh al Moscovei după restabilirea patriarhatului rus.

„Anul acesta, va vizita Biserica martirică a Albaniei, care a suferit mult în secolul 20 și a fost practic distrusă”.

„Patriarhul va celebra Sfânta Liturghie festivă alături de conducătorul Bisericii Albaneze, Arhiepiscopul Anastasie, și de ierarhii ei. De asemenea, ne așteptăm să aibă loc o întâlnire cu șeful statului și alți reprezentanți ai autorității de stat”, a detaliat reprezentantul serviciului de presă al Patriarhiei Ruse.

Populația Albaniei este formată din 7% creștini ortodocși. Slujbele sunt oficiate în limbile albaneză, greacă și română.

Foto: mospat.ru

Îți recomandăm și:

Mii de albanezi au primit lumina pascală la Catedrala Învierea Domnului din Tirana

110 ani de la prima liturghie ortodoxă în limba albaneză

Arhiepiscopul Anastasie al Tiranei a primit cetăţenie albaneză

Comentarii Facebook


Știri recente