Patriarhul Ioan al Antiohiei vizitează Germania în luna septembrie. Va participa la un congres pentru pace

Preafericitul Părinte Patriarh Ioan X al Antiohiei

Preafericitul Părinte Ioan, Patriarhul Antiohiei şi al întregului Orient, va vizita Germania în perioada 8-14 septembrie 2017. Această vizită are loc ca urmare a invitaţiei Bisericii romano-catolice de a participa la un congres pentru pace organizat în oraşele Münster şi Osnabrück, unde Patriarhul Antiohiei va lua parte în calitate de invitat de onoare.

Potrivit site-ului Mitropoliei Ortodoxe Antiohiene a Germaniei şi Europei Centrale, Patriarhul Ioan nu va putea vizita multe comunităţi antiohiene din cauza programului prestabilit. Cu toate acestea, este programată oficierea Sfintei Liturghii duminică, 10 septembrie, la Parohia din Osnabrück. Patriarhul va sluji şi miercuri, 13 septembrie, la Parohia Sfântul Dimitrie din Köln, în ajunul sărbătorii Înălţării Sfintei Cruci.

În zilele de 11-12 septembrie, Preafericitul Părinte Ioan va participa la Congresul Internaţional intitulat Căile păcii: Religii şi culturi în dialog, organizat de Comunitatea Sant’ Egidio.

Potrivit programului, tot miercuri, 13 septembrie, este prevăzută şi o întâlnire în Düsseldorf cu prim-ministrul Landului Nordrhein-Westfalen, Armin Laschet.

Este notabil faptul că înainte de alegerea sa ca Patriarh al Antiohiei (2013), Preafericitul Părinte Ioan X a păstorit Mitropolia Ortodoxă Antiohiană a Europei Occidentale şi Centrale.

© Facebook/ Antioch Patriarchate

Comentarii Facebook


Știri recente