Patriarhul Ecumenic: Notre-Dame nu este doar o catedrală, ci un simbol al idealurilor comune ale omenirii

Într-o scrisoare de compasiune transmisă președintelui Franței Emmanuel Macron ca urmare a incendiului de la Catedrala Notre-Dame, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a afirmat că aceasta „nu este doar o catedrală, ci reprezintă un loc văzut de întâlnire al credinței creștine și al geniului uman, un simbol al idealurilor comune ale omenirii, o voce de unde răsună o chemare puternică la pace și iubire”.

Patriarhul Bartolomeu și-a exprimat regretul profund pentru incendiul devastator care a afectat catedrala istorică Notre-Dame din Paris, una dintre cele mai importante repere ale identității istorice și spirituale ale capitalei franceze.

Sanctitatea Sa și-a exprimat compasiunea pentru credincioșii romano-catolici din Paris și din Franța.

„Lumea este rănită astăzi, trăiește o tristețe colectivă aparte, dincolo de afilierea confesională sau religioasă”, a adăugat Patriarhul Ecumenic care și-a exprimat speranța ca această catedrală istorică să fie restaurată cât mai repede.

Catedrala Notre-Dame din centrul Parisului a fost cuprinsă luni, 15 aprilie 2019, de flăcări, într-un incendiu puternic care a distrus celebrul monument parizian, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale Franţei.

În urma incendiului, Patriarhia Română și mai mulți ierarhi români și-au exprimat solidaritatea cu poporul francez.

Foto credit: ekathimerini

Comentarii Facebook


Știri recente