Incendiu la Notre-Dame. Mitropolitul Iosif își exprimă solidaritatea cu poporul francez și Biserica romano-catolică

Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale și Meridionale și-a exprimat solidaritatea cu poporul francez, Biserica Romano-Catolică și Arhiepiscopia de Paris în urma incendiului izbucnit la Catedrala Notre-Dame din Paris.

„Suntem profund îndurerați de catastrofa care lovește capitala Franței”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Iosif în numele clerului și credincioșilor Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale.

„Este vorba despre un simbol asumat ca reper mondial, dincolo de apartenență religioasă sau de convingeri”.

„Martoră peste veacuri a construirii Europei Creștine, în toată complexitatea istorică și culturală”, a adăugat Mitropolitul Iosif despre Catedrala Notre Dame din Paris, „se topește acum sub povara flăcărilor necruțătoare”.

„Suntem alături de Biserica Romano-Catolică și de întregul popor francez în aceste clipe de mare durere, trăind anticipat și noi pătimirile Mântuitorului”.

„Catedrala Notre-Dame de Paris, construită pe parcursul a 182 de ani, este mistuită de flăcări. Câte un minut pentru fiecare an de sudoare și jertfă au pecetluit ireversibil reperul în jurul căreia s-a reconstruit Parisul”, a adăugat Mitropolitul Iosif într-un comunicat remis Agenției de Știri Basilica.

„Să nu uităm însă că puterea simbolului este dincolo de ziduri și șarpante!”

„Această tragedie trebuie să ne facă mai responsabili în a prețui valorile, câtă vreme sunt vii și prezente în mijlocul nostru”.

„Focul nemilos aprinde în noi conștiința  solidarității  creștinilor și a cetățenilor lumii întregi, deoarece suntem puternici și prin asumarea simbolurilor dincolo de vremelnicia lor”.

Catedrala Notre-Dame din centrul Parisului a fost cuprinsă luni, 15 aprilie 2019, de flăcări, într-un incendiu puternic care a distrus celebrul monument parizian, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale Franţei.

Foto credit: Ministerul francez de interne / Twitter

Comentarii Facebook


Știri recente