Patriarhul Ecumenic a vizitat locul natal

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a fost săptămâna aceasta într-o vizită în Insula Imbros, locul său natal. Patriarhul de la Constantinopol a fost întâmpinat de Înalt Preasfințitul Mitropolit Kiril de Imbros și Tenedos, de Înalt Preasfințitul Mitropolit Ambrozie de Karpathos și Kasos și de credincioși ortodocși greci care mai locuiesc pe această insulă, după cum informează „Ziarul Lumina”.

De asemenea, la această sărbătoare au venit și familii de greci care în decursul anilor au părăsit acest loc, dar pe care nu l-au uitat. Sanctitatea Sa Bartolomeu a sfințit o mică biserică închinată Sfântului Hristofor și a săvârșit Sfânta Liturghie în aer liber, la ruinele unei mănăstiri ortodoxe din insulă. Patriarhul Bartolomeu și-a exprimat bucuria că insula sa natală începe să-și refacă gloria de odinioară și că unele familii grecești au început să se întoarcă acasă și să-și reia vechile locuințe.

‘Vederea tinerilor pe aceste străzi micuțe din Imbros îmi aduce o mare bucurie și speranța că această casă a noastră va învia’, a spus Sanctitatea Sa.

Sanctitatea Sa a vizitat și șantierul de la vechea școală generală din Imbros la care și dânsul a învățat, și care este acum refăcută cu sprijinul său.

Comentarii Facebook


Știri recente