Patriarhul Ecumenic a sfințit la Amsterdam o biserică închinată Sfintei Ecaterina

Aflat în țările din Benelux cu ocazia aniversării a 50 de ani de la înființarea Mitropoliei Belgiei și Exarhatului Olandei și Luxemburgului, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a sfințit marți o biserică în suburbia Zandam din apropierea Amsterdamului.

Parohia „Sfânta Ecaterina” din Zandam este continuatoarea parohiei ortodoxe istorice din Amsterdam înființată în secolul 18 de neguțătorii greci. După o întrerupere de mai mulți ani, parohia a fost restabilită și și-a achiziționat un locaș de cult în suburbiile capitalei olandeze, informează Orthodox Times.

Biserica a fost cumpărată în urmă cu doi ani de Mitropolia Belgiei și Exarhatul Olandei și Luxemburgului cu ajutorul credincioșilor, dar și a Bisericii Romano-Catolice.

Patriarhul Ecumenic și delegația sa au fost întâmpinați în pridvorul bisericii de preotul paroh și credincioșii din Amsterdam și din împrejurimi.

Mitropolitul Atenagora al Belgiei a rostit un discurs de bun-venit și i-a mulțumit Sanctității Sale că a vizitat mica parohie olandeză, dar și pentru donația sa personală la cumpărarea lăcașului de cult.

Înainte de a vizita parohia din Zandam, Patriarhul Bartolomeu a participat la Congresul „Săptămâna Apei” din Amsterdam.

Foto credit: Mitropolia Belgiei

Comentarii Facebook


Știri recente