„Săptămâna Apei” la Amsterdam | Patriarhul Ecumenic a subliniat că apa este un dar și poluarea un păcat

Patriarhul Ecumenic a participat marți la congresul internațional „Săptămâna Apei” din Amsterdam. Sanctitatea Sa este primul reprezentant al Bisericii invitat să țină un discurs în cadrul unui astfel de eveniment.

Patriarhul Bartolomeu s-a aflat în Olanda cu prilejul aniversării a 50 de ani a Mitropoliei Belgiei și a Exarhatului de Olanda și Luxemburg, informează Patriarhia Ecumenică.

În discursul său, Sanctitatea Sa a subliniat, printre altele, importanța conlucrării dintre Știință și Biserică în subiecte care vizează ecologia și protejarea mediului înconjurător, evidențiind în același timp rolul important al apei în viața oamenilor și a lumii.

Patriarhul Ecumenic a numit apa „un dar primit” care ne ține în viață, ne vindecă de boli, ne însuflețește spiritul și ne întărește gândirea.

„Convingerea noastră este că apa este dreptul inviolabil și inalienabil al oricărei ființe umane. De aceea poluarea apelor este echivalentul unui păcat” , a spus Sanctitatea Sa.

Este responsabilitatea tuturor: politicieni, lideri religioși, comunități, dar și fiecare persoană în parte, de a proteja apa, păstrând-o curată pentru viitorul fiecăruia.

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu este un promotor al inițiativelor ecologice în Biserica Ortodoxă de aproximativ 28 de ani, fiind supranumit „Patriarhul verde”.

Pentru toată activitatea desfăşurată în demesurile de protejare a mediului înconjurător, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a fost distins cu premiul ECOS 2019 .

Foto credit: Patriarhia Ecumenică

Comentarii Facebook


Știri recente