Patriarhul Ecumenic a participat la aniversarea Edictului de la Milano

Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, Sanctitatea Sa Bartolomeu, a sosit marți, 14 mai 2013, la Milano în Italia, la invitația Arhiepiscopului catolic de Milano, Cardinalul Angelo Scola, pentru a participa la evenimentele de marcare a 1.700 de ani de la semnarea Decretului de toleranță religioasă de la Mediolanum (Milano) din anul 313, se arată pe site-ul romfea.gr citat de „Ziarul Lumina”.

Cardinalul Angelo Scola a spus în cuvântul de bun venit că evenimentul petrecut la 313 este relevant pentru lumea contemporană.

„Astăzi am în vedere libertatea religioasă ca un drept inalienabil al demnității umane. Necesitatea de a apăra și promova libertatea de religie în societățile pluraliste ale lumii moderne va fi în centrul atenției noastre în aceste zile de vizită a Sanctității Voastre, care este evenimentul cel mai important al acestei aniversări”, a spus cardinalul italian.

Patriarhul Bartolomeu a spus că după semnarea celebrului edict din Milano a apărut stabilizarea factorilor pentru ca în Europa să se împlinească numeroase realizări spirituale, precum și progresul general al omenirii, iar edictul a pus bazele pentru recunoașterea drepturilor fundamentale ale omului și a stabilit pentru prima dată în formă de lege, ca principiu, libertatea de religie. Manifestările de la Milano se vor încheia astăzi, 16 mai 2013, evenimentele de azi petrecându-se la Biserica Santa Maria Podone și Piața Borromeo, la Pallazo Reale, Piazza Duomo și Basilica din Sant’Ambrogio.

Comentarii Facebook


Știri recente