Patriarhul Ecumenic a lansat un apel la strângerea de fonduri pentru victimele incendiului din Attica

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a lansat săptămâna trecută un apel la strângerea de fonduri pentru victimele incendiului devastator din Grecia.

Sanctitatea Sa a îndemnat comunitatea din Istanbul să ofere sprijin financiar pentru Orfelinatul Ortodox din Neo Voutsa care a ars în incendiile izbucnite săptămâna trecută în apropiere de Atena.

De asemenea, Patriarhul Bartolomeu a recomandat tuturor Eparhiilor subordonate Patriarhiei Ecumenice să acorde ajutor celor afectați, în funcție de posibilitățile lor.

În comunicatul emis de Patriarhia Ecumenică se face referire şi la apreciarea pe care Sanctitatea Sa a exprimat-o faţă de pompierii care, „în condiții extrem de nefaste, cu sacrificiu de sine au perseverat pe parcursul ultimelor zile în a combate flăcările pe diferite fronturi și pentru a proteja localnicii”.

Totodată, Patriarhul Ecumenic s-a arătat plăcut uimit de munca neobosită a gardei de coastă şi a proprietarilor de ambarcaţiuni private care au încercat să salveze pe cei aflaţi în suferinţă, precum şi de răspunsul prompt al autorităților locale și al cetățenilor obișnuiți din Attica, care au utilizat reţelele de socializare, fără ezitare, pentru a veni în sprijinul aproapelui.

Cel mai recent bilanț al incendiului din Grecia indică 91 de morți, sute de răniți și în continuare aproximativ 100 de dispăruți.

Patriarhia Română alături de poporul grec

Biserica Ortodoxă Română nu a rămas indiferentă la suferinţa prin care trece poporul grec, astfel că săptămâna trecută a anunţat, printr-un comunicat, că va mobiliza toate eparhiile sale din ţară şi străinătate să colecteze fonduri pentru victimele incendiilor din Grecia.

Sumele colectate vor fi oferite Arhiepiscopiei Atenei pentru ajutorarea răniților, a familiilor îndoliate și a celor rămași fără adăpost. Info aici.

Foto credit: Getty

Comentarii Facebook


Știri recente