Patriarhul Ecumenic a anunțat o nouă conferință despre sclavia modernă

Sanctitatea Sa, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I, a anunțat convocarea celei de-a treia Conferințe Internaționale despre Sclavia Modernă, având tema „Conștientizare, Acțiune și Impact”.

Conform declarației Patriarhiei Ecumenice, evenimentul va avea loc în luna ianuarie 2019 la Istanbul.

„Recunoașterea sclaviei moderne este o problemă globală în a cărei capcană cad milioane de oameni suportând nedreptate și umilire”, se specifică în comunicat.

Acest proiect este un angajament al Patriarhiei Ecumenice care dorește să învețe, să acționeze, și să mărturisească pentru a elimina toate formele vizibile și invizibile ale sclaviei, care în prezent afectează 46 milioane de oameni de pe tot pământul.

Conferința va reuni experți, practicanți instituționali, factori de decizie politică din mediul internațional, guvernamental și din asociații non-guvernamentale care au legătură cu Patriarhia Ecumenică.

Evenimentul se va concentra pe cooperarea programatică și îmbunătățirea catehizării religioase prin care, cu ajutorul implicării creștinilor ortodocși, se pot elimina cauzele și consecințele sclaviei moderne.

Prima conferință de acest gen a avut loc în Istanbul, intitulându-se, „Păcatele dinaintea ochilor noştri ” în februarie 2017.

A doua conferință, intitulată „Probleme vechi în noua lume” a avut loc în Buenos Aires în luna mai a anului în curs.

Foto Credit: nyxthimeron.com

Comentarii Facebook


Știri recente