Buenos Aires | „Probleme vechi în Noua Lume”. Forum despre sclavia modernă, organizat de Patriarhia Ecumenică 

Patriarhia Ecumenică va organiza un forum despre sclavia modernă la Buenos Aires în perioada 5-8 mai 2018. Forumul Probleme vechi în Noua Lume are binecuvântarea Patriarhului Ecumenic Bartolomeu şi se va desfăşura în parteneriat cu Arhiepiscopia Ortodoxă Greacă din Buenos Aires și America de Sud, precum şi cu Institutul Ortodox Patriarhul Athenagora din Berkeley, California.

Scopul întrunirii din capitala Argentinei este de a aduce împreună practicieni, factori de decizie politică, teologi, cercetători, din America Latină şi alte regiuni ale Lumii Noi, pentru a continua dialogul început la primul Forum care s-a concentrat în principal pe problema traficului de fiinţe umane. De asemenea, agenda evenimentului va include şi abordarea altor teme, cum ar fi sănătatea publică, tehnologia şi comunităţile vulnerabile.

‘Forumul este o continuare firească a Sfântului și Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe (Creta, iunie 2016), la fel ca primul Forum’, se precizează în comunicatul Patriarhiei Ecumenice.

Primul Forum Păcatele dinaintea ochilor noştri a fost rodul colaborării dintre Patriarhul Ecumenic Bartolomeu şi Arhiepiscopul Justin Welby de Canterbury şi s-a desfăşurat la Istanbul în perioada 6-7 februarie 2017.

La finalul evenimentului, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu şi Arhiepiscopul Justin Welby de Canterbury au semnat o declaraţie comună în care şi-au exprimat angajamentul comun de eradicare a tuturor formelor de înrobire umană.

Foto Credit: nyxthimeron.com

Comentarii Facebook


Știri recente