Patriarhul Daniel va merge la ITO 2018, la Sibiu

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, va participa la cel mai mare eveniment dedicat tinerilor ortodocși din acest an: ITO 2018 – Sibiu.

Preafericirea Sa va fi prezent joi la festivitatea de deschidere a Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși care se va desfășura în perioada 6-9 septembrie 2018.

În ziua de 6 septembrie va avea loc deschiderea oficială a întâlnirii, devenită deja tradiție, unde vor fi prezentate delegațiile din toate eparhiile și țările.

Prima delegație participantă la Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși 2018 a sosit duminică la Sibiu.

A doua zi este destinată workshopurilor. Voluntarii facilitatori și moderatori vor implica cei 3.000 de participanți în discuții pe teme stabilite de organizatori, informează sectorul Cultural al Arhiepiscopiei Sibiului.

După amiază va avea loc Conferința ,,Unitate. Credință. Neam. De 100 ori România” susținută de Emil Hurezeanu și moderată de părintele Constantin Necula, iar după aceasta toți tinerii vor porni în Procesiunea unității, pe traseul: Sala Transilvania – Catedrala Ortodoxă Sfânta Treime – Piața Mare.

Sâmbătă, 8 septembrie, participanții vor merge la Muzeul ASTRA din Sibiu, unde se vor ruga la Sfânta Liturghie împreună cu Mitropolitul Laurențiu al Ardealului. După slujbă, tinerii vor avea ocazia de a lua parte la mai multe ateliere de creație în aer liber cu tematică tradițională românească.

Întorși în Piața Mare din Sibiu, tinerii vor participa seara la un concert de muzică ușoară, după care va urma surpriza organizatorilor, care va rămâne secretă până la momentul acesteia.


Descarcă aplicația pentru mobil ITO 2018 pentru a primi informaţii în timp real


În ultima zi, 9 septembrie, la Catedrala Mitropolitană va fi oficiată Sfânta Liturghie de un sobor de ierarhi, iar după slujbă va avea loc festivitatea de închidere, unde va fi predată ștafeta organizatorilor ITO 2019 ai Arhiepiscopiei Craiovei.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente