Patriarhul Daniel le-a vorbit colindătorilor despre bucurie: Este prezența harului în suflet

Patriarhul Daniel a primit miercuri seară patru grupuri de colindători: Corala Nihil Sine Deo, recunosută pentru prestația de la Românii au Talent, un grup de colindători ai Asociaţiei Down Plus din Bucureşti, Corul Parohiei Sfântul Ioan Botezătorul – Dristor din capitală și corul Asociației Studenților Teologi Ortodocși (ASTO). 

Patriarhul a apreciat colindele și portul popular al interpreților, adresându-le tuturor urări de bine și „multă bucurie”.

„Bucuria este prezența harului în sufletul omului credincios”, le-a spus Preafericirea Sa la finalul serii colindătorilor din ASTO.

Patriarhul României le-a explicat studenților că în limba greacă „bucuria” se numește hara (χαρά), iar „prezența iubirii lui Dumnezeu în sufletul omului” se numește haris (χάρις).

„Este o legătură tainică între har și bucurie. Când aveți harul Domnului Hristos în suflet simțiți bucurie și o transmiteți mai departe. Prin colinde se transmite bucuria harului Domnului nostru Iisus Hristos în care se arată iubirea lui Dumnezeu Tatăl și părtășia Sfântului Duh”, a spus Părintele Patriarh.

Fiecare colindător a primit daruri din Partea Patriarhului României.

Săptămâna dinaintea Crăciunului a adus colindători zilnic la Reședința Patriarhală. Vezi grupurile de luni și de marți.

Dealul Patriarhiei este împodobit cu lumini în formă de îngeri, stele și lumânări aprinse. Un brad de 12 metri adus de la Putna este în centrul decorațiunilor.

Vezi mai multe imagini în galeria foto de la eveniment.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente