„Îngerașii de la Buna Vestire” au fost primii colindători ai Patriarhului Daniel

Luni seară Patriarhul Daniel a primit patru grupuri de colindători. Primii au fost „Îngerașii de la Buna Vestire”, după cum i-a numit Preafericirea Sa, adică patruzeci de copii de la Grădinița „Buna Vestire” a Patriarhiei Române.

„Ați cântat ca îngerașii. Voi sunteți îngerașii de la Buna Vestire”, le-a spus Patriarhul Daniel copiilor, precizând că „la Buna Vestire un înger s-a arătat Maicii Domnului, dar și la Nașterea Pruncului Iisus îngerii au cântat în cete și au binevestit păstorilor că s-a născut Iisus Mântuitorul”.

Imediat după preșcolari a urmat un grup venit de departe, Corul Parohiei Săliștea de Sus – Centru din județul Maramureș. Părintele Patriarh a apreciat efortul lor de a călători mai mult de zece ore până la București. De asemenea, le-a spus că se bucură de faptul că maramureșenii păstrează foarte frumos credința ortodoxă și spiritualitatea românească autentică.

Al treilea grup prezent în Salonul Sfinților Români de la Reședința Patriarhală a fost Corul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfânta Filofteia” de la Pasărea, județul Ilfov. Patriarhul a apreciat că seminaristele și-au îmbogățit repertoriul cu piese noi și le-a spus și lor că au misiune specială, de îngeri.

„Păstorilor li s-a vestit de către unul din îngeri, de către Arhanghel, că s-a născut Hristos și apoi păstorii au anunțat în oraș, în Betleem. Acum, colindătorii reprezintă pe îngeri, iar după ei vin în casele credincioșilor păstorii duhovnicești, preoții cu icoana”, a explicat Patriarhul României.

Corul „Voci pentru viață” al Asociației „Studenți pentru viață” din capitală a încheiat seara de colinde. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a fost încântat de colindele tradiționale prezentate de studenți, cu un conținut teologic foarte profund.

Preafericirea Sa le-a amintit „Studenților pentru viață” că ei sunt într-o misiune foarte deosebită, aceea de a vesti darul vieții ca început al binecuvântării lui Dumnezeu pentru omenire.

„Darul vieții este un dar pentru eternitate”, le-a spus Patriarhul explicând că prin sufletul său nemuritor, omul devine veșnic. Așa sunt sfinții, le-a spus Preafericirea Sa și a oferit modelul unei cunoscute familii de sfinți, Familia Palama.

Toți colindătorii au primit daruri din partea Patriarhului Daniel și urări de bine, sărbători fericite cu pace, bucurie și mult ajutor de la Dumnezeu.

Vezi mai multe imagini de la eveniment în secțiunea Galerii Foto.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Emanuela Ene

Comentarii Facebook


Știri recente