Patriarhul Daniel: De 10 ani Agenția de știri Basilica descoperă „binele de știut” prin cuvinte și imagini

CPB

În cadrul momentului festiv organizat luni în Palatul Patriarhiei, Părintele Patriarh Daniel a evidenţiat activitatea misionară a Agenţia de ştiri Basilica şi a subliniat că de un deceniu transmite „binele de ştiut” din eparhiile Patriarhiei Române.

„De 10 ani, Agenţia de Ştiri Basilica a Patriarhiei Române este pagina de internet în care activitatea pastorală, misionară și social-filantropică a Bisericii Ortodoxe Române se face cunoscută prin știri și articole, documentare sau interviuri”, a spus Preafericitul Părinte Patriarh în mesajul transmis cu prilejul hramului Centrului de Presă, sărbătoarea Preasfintei Treimi.

Cele două momente aniversare pentru Centrul de Presă al Patriarhiei Române sunt Sărbătoarea Sfintei Treimi și 27 octombrie, de Sfântul Cuvios Dimitrie cel NouOcrotitorul Bucureștilor, aceasta din urmă fiind şi data de înființare.

La 11 ani de misiunea mediatică a Centrului de Presă, luni, 28 mai 2018, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel s-a întâlnit cu cei care îşi desfăşoară activitatea în instituţia de presă a Patriarhiei Române, i-a binecuvântat şi le-a mulţumit pentru „fidelitatea şi dăruirea pe care o arată față de Biserică şi de misiunea ei în societate”.

Cuvântul integral rostit de Părintele Patriarh Daniel poate fi accesat aici.

Întâlnirea a avut loc în sala Europa Christiana din cadrul Palatului Patriarhiei şi a fost precedată de Sfânta Liturghie şi o slujbă de Te Deum, oficiate în Catedrala Patriarhală.

Centrul de Presă Basilica

Centrul media a fost fondat la inițiativa și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel în 27 octombrie 2007 şi cuprinde cinci componente:

  • Radio Trinitas (care a împlinit anul acesta 20 ani de emisie),
  • Trinitas TV,
  • publicațiile Lumina,
  • Agenția de știri Basilica 
  • Biroul de presă şi relaţii publice.

Agenţia de ştiri Basilica împlineşte în 16 iunie anul acesta 10 ani de existenţă în spaţiul virtual.

Foto credit: Mihnea Păduraru/ZL

Comentarii Facebook


Știri recente