Patriarhul Daniel a sfințit „Casa Trimitunda” a Bisericii „Sf. Spiridon Nou”

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a sfințit sâmbătă seară Centrul cultural-social „Sf. Spiridon Nou. Casa Trimitunda” al Catedralei Mitropolitane „Sf. Spiridon” – Nou din Capitală.

La eveniment au participat mai mulți membri ai Sfântului Sinod și ai Adunării Naționale Bisericești aflați la București cu prilejul Ședinței de constituire ANB.

La finalul slujbei de sfințire, Părintele Patriarh și-a exprimat aprecierea și recunoștința față de cei ce au sprijinit consolidarea, restaurarea și dotarea Casei Trimitunda, numită astfel în cinstea Sfântului Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei.

Preafericirea Sa a oferit centrului o icoană cu chipul Mânuitorului Iisus Hristos. Patriarhul a subliniat că meritul deosebit în realizarea lucrărilor aparține Episcopului Veniamin de Bălți, care a fost preot coordonator la Catedrala Mitropolitană.

Părintele Patriarh i-a menționat, de asemenea, pe Pr. vicar administrativ Ionuț Corduneanu și Pr. Remus Marian care au desfășurat numeroase activități.

Distincții oferite

Lucrările de la Casa Trimitunda au fost susținute în primul rând de Primăria Generală a Capitalei, a menționat Patriarhul Daniel și de aceea, a acordat mai multe distincții „persoanelor celor mai active și darnice în această lucrare”:

  • Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei – Diploma omagială a anului 2018 – Anul omagial al unităţii de credinţă şi de neam” şi „Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri” în Patriarhia Română;
  • Oana Valeria Zaharia, Director General al Administrației Monumentelor și Patrimoniului Turistic București – Distincția de vrednicie cu chipul Maicii Domnului;
  • Lazăr Neacșu, Secretarul Comisiei de Culte al Consiliului General al Municipiului București –  Diploma omagială a anului 2018 – Anul omagial al unităţii de credinţă şi de neam” şi „Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri” în Patriarhia Română;
  • arhitectul Constantin Vișan – Diploma omagială a anului 2018 – Anul omagial al unităţii de credinţă şi de neam” şi „Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri” în Patriarhia Română;

În Casa Trimitunda va funcționa și un muzeu în care vor fi expuse cărți și obiecte de cult vechi.

Foto credit: Raluca Ene / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente