Patriarhul Daniel a oferit paracliselor patriarhale din București daruri cu utilitate liturgică

La finalul pelerinajului de Florii, reprezentanţii celor zece paraclise patriarhale din Bucureşti s‑au întâlnit sâmbătă seară cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în Salonul „Sfinţilor Români” din Reşedinţa Patriarhală.

Reuniunea tradițională din ajunul Floriilor are scopul de transmite mulțumiri acestor paraclise care sprijină constant activitatea Centrului de Presă Basilica, precum și alte proiecte ale Bisericii.

„Recunoştinţa este mare, dar noi o exprimăm în fiecare an prin mici daruri cu valoare de simbol”, a spus Patriarhul Daniel.

„Anul acesta am ales un dar cu utilitate liturgică şi simbolică, precum şi unele cărţi apărute la Editurile Patriarhiei Române. Darul de anul acesta, un litier, este foarte practic, care are spaţiu pentru pâini, pentru grâu, pentru vin şi pentru untdelemn, dar şi pentru trei lumânări”.

Litierul este un obiect liturgic utilizat la slujba Litiei care se oficiază în cadrul Vecerniei Mari, la sărbătorile importante.

„Vă oferim, de asemenea, 100 de exemplare din Pastorala de Paşti, care va fi distribuită celor care v‑au ajutat mai mult, colaboratorilor de la biserică şi binefăcătorilor. Dorim să oferim, de asemenea, două cărţi liturgice muzicale. Fiind Anul comemorativ al imnografilor şi cântăreţilor bisericeşti, avem lucrările «Axioane praznicale. Antologie psaltică» şi «Axioane. Antologie psaltică». Totodată, dăruim volumul «Rugăciunea – izvor de lumină pentru viaţa şi misiunea Bisericii», care cuprinde activitatea sau lucrarea Bisericii în societate în anul precedent. Toate aceste daruri sunt oferite ca semn al preţuirii şi recunoştinţei noastre”, a spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel potrivit Ziarului Lumina.

Cele zece lăcașuri de cult cu statut de paraclise patriarhale din Bucureşti sunt: Paraclisul „Învierea Domnului” al Catedralei Mântuirii Neamului, Mănăstirea Antim, Catedrala Mitropolitană „Sfântul Spiridon”‑Nou, Biserica „Sfântul Anton”‑Curtea Veche, Biserica „Sfântul Mina”‑Vergu, Biserica Așezămintele Brâncovenești‑Domnița Bălașa, Biserica „Sfântul Elefterie”‑Nou, Biserica Parcul Domenii‑Cașin, Schitul Darvari și Biserica „Acoperământul Maicii Domnului”‑Brâncuși.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca-Emanuela Ene

Comentarii Facebook


Știri recente