Patriarhul Daniel a întâmpinat Sfânta Lumină la Catedrala Patriarhală

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a întâmpinat sâmbătă, la Catedrala Patriarhală, delegaţia care a adus Sfânta Lumină de la Ierusalim.

Alături de Conducătorul Bisericii Ortodoxe Române s-au aflat episcopii vicari patriarhali Varlaam Ploieşteanul şi Ieronim Sinaitul, cler şi credincioşi.

Episcopului vicar Timotei Prahoveanul, conducătorul delegaţiei patriarhale la Ierusalim a ajuns la Catedrala Patriarhală

După ce a fost intonat imnul Lumină lină și a fost rostită o ectenie, Părintele Patriarh a primit candela cu Lumina Sfântă din mâna Episcopului vicar Timotei Prahoveanul, conducătorul delegaţiei patriarhale la Ierusalim.

În omilia rostită cu acest prilej, Părintele Patriarh Daniel a vorbit despre însemnătatea Luminii care se pogoară în fiecare an de Paşte la Ierusalim şi a numit-o darul lui Hristos pentru umanitate. 


Lumina de la Ierusalim este un dar al lui Hristos, spune Patriarhul României


Preafericirea Sa a explicat că minunea are loc în timpul cântării „Lumină lină” de la Vecernie, cântare care îl simbolizează pe Hristos Domnul.

La final, Patriarhul României a mulţumit delegaţiei condusă de Episcopul Timotei Prahoveanul pentru această lucrare misionară, pentru osteneala şi activitatea de reprezentare a Patriarhiei Române în aceste zile în Ţara Sfântă. 

Lumina Sfântă a fost adusă în ţara noastră pentru al unsprezecelea an consecutiv.

Foto credit: Mircea Florescu/Basilica.ro

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Satul românesc omagiat la Patriarhie

Satul românesc este omagiat zilele acestea la Catedrala Patriarhală prin veşmintele folosite în cultul divin public. Începând cu această duminică până joia viitoare slujitorii Catedralei Patriarhale vor purta la slujbe un set de veşminte cu…