Patriarhul Daniel a întâmpinat Sfânta Lumină la Catedrala Patriarhală

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a întâmpinat sâmbătă, la Catedrala Patriarhală, delegaţia care a adus Sfânta Lumină de la Ierusalim.

Alături de Conducătorul Bisericii Ortodoxe Române s-au aflat episcopii vicari patriarhali Varlaam Ploieşteanul şi Ieronim Sinaitul, cler şi credincioşi.

Episcopului vicar Timotei Prahoveanul, conducătorul delegaţiei patriarhale la Ierusalim a ajuns la Catedrala Patriarhală

După ce a fost intonat imnul Lumină lină și a fost rostită o ectenie, Părintele Patriarh a primit candela cu Lumina Sfântă din mâna Episcopului vicar Timotei Prahoveanul, conducătorul delegaţiei patriarhale la Ierusalim.

În omilia rostită cu acest prilej, Părintele Patriarh Daniel a vorbit despre însemnătatea Luminii care se pogoară în fiecare an de Paşte la Ierusalim şi a numit-o darul lui Hristos pentru umanitate. 


Lumina de la Ierusalim este un dar al lui Hristos, spune Patriarhul României


Preafericirea Sa a explicat că minunea are loc în timpul cântării „Lumină lină” de la Vecernie, cântare care îl simbolizează pe Hristos Domnul.

La final, Patriarhul României a mulţumit delegaţiei condusă de Episcopul Timotei Prahoveanul pentru această lucrare misionară, pentru osteneala şi activitatea de reprezentare a Patriarhiei Române în aceste zile în Ţara Sfântă. 

Lumina Sfântă a fost adusă în ţara noastră pentru al unsprezecelea an consecutiv.

Foto credit: Mircea Florescu/Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente