Patriarhul Daniel a felicitat ASCOR la împlinirea a 30 de ani de activitate

Reprezentanții filialelor ASCOR din toată țara au fost primiți duminică de Patriarhul României care i-a felicitat cu ocazia împlinirii a 30 de ani „de existență și de activitate, de slujire a Bisericii și a țării”.

Patriarhul a salutat prezența organizației în viața Bisericii și „mărturia pe care o aduce în mijlocul studenților, în diferite centre universitare”.

„Este foarte importantă această mărturisire a credinței în spațiul public prin cuvânt și faptă, prin rugăciune și acțiune”.

„ASCOR-ul unește tineri care doresc să se roage împreună, să cânte împreună, să asculte împreună conferințe duhovnicești, să participe la activități spirituale și umanitare, filantropice, care arată iubirea lui Hristos smerită și milostivă față de oameni”, a notat Patriarhul.


Mesajul Patriarhului Daniel: ASCOR la vârsta maturității și a responsabilității


Preafericirea Sa a apreciat faptul că Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români (ASCOR) a pus de la început accentul pe participarea la slujbe și pe organizarea de conferințe duhovnicești în timpul postului.

Părintele Patriarh le-a amintit tinerilor cuvintele Sfinților Părinți care spun că „iubirea curată se naște din rugăciune” și că „Dumnezeu este lucrător în sufletul omului care se roagă”.

Printre darurile oferite de Patriarh ASCOR-iștilor, s-au numărat volume referitoare la rugăciunea filocalică și cartea cu Paraclisele și acatistele zilelor săptămânii.

14 reprezentanți din țară, câte unul pentru fiecare filială, s-au aflat la București, în perioada 17-19 iulie, pentru Consfătuirea Națională ASCOR.

Organizația a împlinit în data de 14 iunie 30 de ani de existență. Majoritatea proiectelor aniversare stabilite au fost suspendate din cauza pandemiei, și reorganizarea lor este unul dintre obiectivele consfătuirii.

Asociația Studenților Creștin-Ortodocși din România a fost fondată pe 14 iunie 1990 la București cu binecuvântarea Sfântului Sinod, la inițiativa unor studenți și doctoranzi de la diferite facultăți.

ASCOR are un caracter național, cu filiale în toate centrele universitare din țară: Sibiu, Craiova, Alba-Iulia, Oradea, Timișoara, Baia-Mare, Iași, Suceava, Bacău, Galați, Constanța, Tulcea etc.

Mai multe imagini, în galeria foto de la eveniment.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente