Provocările și idealurile ASCOR la 30 de ani de existență. Consfătuire Națională

Unul dintre regretele enunțate la Consfătuirea Națională ASCOR (17-19 iulie 2020) a fost acela că asociația nu a avut ocazia, în contextul actual, să aniverseze împlinirea a 30 de ani de la înființare într-un mod „plenar”, așa cum și-a propus anterior și potrivit entuziasmului lor specific.

La întrunirea de sâmbătă, la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”, au participat 14 reprezentanți din țară, câte unul pentru fiecare filială ASCOR.

Vârsta maturității și a responsabilității

Consfătuirea a fost onorată de un mesaj al Patriarhului României, transmis de Pr. Nicușor Beldiman, consilier patriarhal. Patriarhul României a subliniat faptul că Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români (ASCOR) a ajuns la „vârsta maturității și a responsabilității”.

Patriarhul Daniel le-a spus că acum au ocazia „să trăiască emoțiile unui moment aniversar și să evalueze, cu bucurie şi responsabilitate, activitatea desfășurată până în prezent și impactul acesteia”.

Totodată, Patriarhul a pus accent pe comuniune și importanța consolidării relațiilor dintre filiale.

„În perioada de pandemie, pe care am traversat-o cu toții, am înțeles mai bine cât de necesară este comunicarea dintre oameni, posibilitatea de a ne întâlni față către față, de a ne împărtăși bucuriile și necazurile, reușitele sau eșecurile, așteptările și aspirațiile. Doar în comuniune de credință și de cooperare putem crește spiritual și activa social ca oameni liberi și responsabili”.

Pr. Nicușor Beldiman la Consfătuirea Națională ASCOR. ©Basilica.ro / Mircea Florescu

Potrivit unui comunicat transmis de ASCOR, membrii consfătuirii naționale se vor întâlni duminică, 19 iulie, cu Patriarhul României.

Proiecte aniversare

Ana Chifu, Președintele ASCOR, a subliniat că majoritatea proiectelor aniversare stabilite în ianuarie au fost suspendate din cauza pandemiei, și reorganizarea lor este unul dintre obiectivele consfătuirii.

Ana Chifu la Consfătuirea Națională ASCOR. ©Basilica.ro / Mircea Florescu

Dintre proiectele dedicate aniversării de 30 de ani, Ana Chifu a menționat realizarea a două albume, dar și organizarea unei tabere cu participanți din toate filialele. Un alt eveniment care era planificat să aibă loc în acest context aniversar este resfinţirea primului Paraclis universitar ASCOR: Biserica „Sfântul Nicolae” – Ghica din Bucureşti.

„De asta suntem astăzi aici, să discutăm și să replanificăm, să reorganizăm un pic situația. Cel mai important este să consolidăm relațiile dintre noi ca în viitor să reușim să organizăm ceea ce ne-am propus”, a declarat la Radio Trinitas Ana Chifu.

Pr. Vasile Gavrilă la Consfătuirea Națională ASCOR. ©Basilica.ro / Mircea Florescu

Recomandarea către studenți a Pr. Vasile Gavrilă, îndrumătorul asociației la nivel de București, a fost ca ei să parcurgă acest moment aniversar într-un mod profund, special, chiar dacă nu poate fi la amploarea așteptată.


Asociația Studenților Creștin-Ortodocși din România a fost fondată pe 14 iunie 1990 la București cu binecuvântarea Sfântului Sinod, la inițiativa unor studenți și doctoranzi de la diferite facultăți.

ASCOR are un caracter național, cu filiale în toate centrele universitare din țară: Sibiu, Craiova, Alba-Iulia, Oradea, Timișoara, Baia-Mare, Iași, Suceava, Bacău, Galați, Constanța, Tulcea etc.

ASCOR desfășoară diverse activități spirituale, culturale, dar și social-filantropice.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente