Paraclisele și acatistele zilelor săptămânii

Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă a publicat o carte cu paraclise, acatiste și canoane de rugăciune specifice fiecărei zi a săptămânii.

„Deoarece Paraclisele sunt rugăciuni de cerere, iar Acatistele rugăciuni de laudă și de mulțumire, rostirea acestora constituie o rugăciune completă în conținut, acesta fiind motivul pentru care mulți duhovnici recomandă citirea zilnică a unui Acatist și a unui Paraclis”, se arată în nota editorială.

„Astfel s-a născut necesitatea alcătuirii unei cărți care să vină în întâmpinarea dorinței creștinilor ortodocși de a săvârși zilnic o pravilă completă și variată, care să-i ajute să urmeze și ritmul vieții liturgice a Bisericii prin respectarea specificului fiecărei zile liturgice din săptămână”, precizează editorii.

Orice cleric, monah și mirean poate găsi în volumul de față rugăciuni pentru pravila zilnică, dar și în vederea pregătirii duhovnicești pentru primirea Sfintei Împărtășanii.


Lucrarea poate fi achiziţionată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la [email protected], [email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.


Foto credit: Librăria Cărților Bisericești


Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente